کد خبر:۳۴۹۲۴۴
زیر گذر هفتگی اقتصاد در «خبرگزاری دانشجو»؛

از سقوط هواپیما ایران 140 در شهرک آزادی تا "خودرو ملی" آرزویی که هیچ گاه محقق نشد/ آیا "کرسنت" کمر اقتصاد ایران را خواهد شکست؟

سقوط هواپیمای ایران 140 تهران - طبس در روز یکشنبه و اعلام رای دادگاه لاهه در خصوص پرونده کرسنت از مهمترین اخبار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» در این هفته بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، در هفته‌ای که گذشت اخبار و رویدادهای مختلفی در حوزه اقتصادی رخ داد که به چکیده ای از مهمترین آنها اشاره می‌کنیم.
 
 
پیمان پولی دو جانبه که از سال 2008 کلید خورد نوید وضعیت نوینی را در اقتصاد جهان به همراه داشت و در میان کشورهای جهان موافقان و مخالفان جدی پیدا کرد.
 
 
بانک مرکزی دریافت قسط هشتم از دارایی‌های نفتی ایران را طبق توافق اولیه ژنو تأیید و اعلام کرد "۴.۲ میلیارد دلار به صورت کامل در اختیار ایران قرار گرفت". 
 
 
علیلو، رئیس هیات تحقیق و تفحص از خودروسازان امروز از به تعویق افتادن جلسه بازنگری قیمت خودرو در مجلس خبر داد که  با توجه به وعده قبلی وی این برای سومین مرتبه است که این تاریخ به تعویق می‌افتد.
 
 
معاون اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به سرعت گرفتن پرداخت تسهیلات ازدواج توسط بانک‌ها این اقدام را نتیجه مدیریت بهتر منابع قرض الحسنه سیستم بانکی به منظور ارتقاء سطح کمی این بخش از تسهیلات عنوان کرد.
 
 
بانک‌های مرکزی روسیه و چین موافقت کردند که تمام مبادلات تجاری دو کشور را بدون استفاده از دلار با ارزهای کشور خود، یوان و روبل، انجام دهند. 
 
 
یک فروند هواپیمای مسافربری صبح روز یکشنبه در ساعت 9:18 دقیقه به مقصد طبس در شمال فرودگاه مهرآباد تهران دچار سانحه شد و متاسفانه 39 نفر جان باختند. 
 
 
علیرضا جهانگیریان با بیان اینکه مسافران زخمی شده به بیمارستان اعزام شدند گفت: این هواپیما پس از خروج از باند از مسیر خود منحرف شده است و به هیچ چیز روی زمین آسیب نزده است و هواپیما روی درختان یک منطقه نظامی سقوط کرده است.
 
 
ساعت 15:30 دقیقه امروز قطار عادی تهران-مشهد متعلق به شرکت حمل‌ونقل ریلی رجا از ریل خارج شد.
 
 
رئیس کل بانک مرکزی از ایجاد مجتمع ویژه بدهکاران بانکی در دستگاه قضایی خبر داد و گفت: بعد از توافق ژنو با ۴.۲ میلیارد دلار آنگروه از کالاهای اساسی که مورد نیاز کشور بود، وارد کشور شده است. 
 
 
شبکه کانون‌های تفکر ایران ( ایتان) دعوت رئیس‌جمهور را برای بررسی و نقد بسته دولت برای خروج غیر تورمی از رکود اجابت کرده و در نامه‌ای به رئیس‌جمهور ۸ مورد مهم را که کارآیی بسته دولت را با چالش جدی مواجه می‌کنند برشمرده است.
 
 
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس در نامه ای به وزیر نفت، خواستار تعیین تکلیف آزمون استخدامی صنعت نفت شد.
 
 
"کرسنت" نام قرارد گازی است که در سال 2001 یعنی 1381 در زمان وزارت زنگنه در وزارت نفت با واسطه گری "آقازاده خاص" یکی از مسئولان ارشد وقت نظام بین ایران و شرکت اماراتی "کرسنت پترولیوم" امضا شد و بر اساس مفاد آن ایران متعهد ‌شد گاز ترش تولیدی میدان گازی سلمان را به مدت 25 سال و از آغاز سال 1385 به شیخ‌نشینان اماراتی صادر کند.
 
 
رئیس جمهور در همايش تبيين سياست‌هاي اقتصادي دولت براي خروج از ركود با تاكيد بر سپردن اختيارات به بخش خصوصي گفت: تا پايان سال 95 تورم را يك رقمي خواهيم كرد.
 
 
همايش بزرگ تبيين سياست‌هاي اقتصادي دولت براي خروج از ركود امروز در سالن اجلاس سران با حضور رئيس جمهور و جمعي از وزرا برگزار شد.
 
 
رئیس دفتر رئیس جمهور مشارکت مردم را لازمه رشد پایدار و لازمه آن را هم توانمندسازی عوامل تولید از طرف دولت دانست و گفت: بانک‌ها هم باید با فاصله گرفتن از بنگاه‌داری در وظیفه اصلی خود متمرکز شده و رقابتی شوند و کیفیت خدمات را بالا ببرند، ضمن اینکه باید تقسیم کار کنیم و به بنگاه های بزرگ بگوییم که به بازار سرمایه بروند تا منابع بانکی برای بنگاه‌های کوچک و متوسط بماند.
 
 
اگر فکر می‌کنید که با این "توپ و تشرها" و اتهام‌زنی‌ها به عدالت‌خواهان می‌توانید آنها را از میدان مبارزه با فساد برانید، سخت در اشتباه هستید. آن مرد که کابینه را خط قرمز خود می‌دانست و آن دیگری که منتقدان را متهم به بحران‌سازی‌های 9 روزه می‌کرد و آن بزرگواری که مخالفان خود را دشمن پیامبر می‌دانست، از این روش‌ها و تهدیدها سودی نکردند، شما هم سودی نخواهید کرد.
 
 
با توجه به انحصاری بودن بازار "خودرو" در ایران و ناچاری مصرف‌کنندگان ایرانی به خرید این خودروها که تنها در نام یک "تولید ملی" محسوب می‌شوند، خودروساز داخلی را بر آن داشته است که همچنان در بازارهای داخلی یکه‌تاز باشد.
 
 
در پایان این هفته، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با 251 واحد کاهش روبرو شد.
 
 
تحولات نرخ ارز در ایران تاکنون چگونه بوده است؟ نظام های ارزی تاکنون در ایران چگونه بوده‌‌‌‌اند؟ نظام‌‌‌‌های ارزی متفاوت چه تاثیری بر اقتصاد گذاشته‌‌‌‌اند؟ دلایل شوک ارزی در سال 90 چه بود؟ راهکارهای جلوگیری از شوک های ارزی چیست؟
 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار